Националните отбори до 14 и 16 г. се готвят за Зимните купи



03-02-2015 16:43 | Любомир Тодоров

След като националните ни отбори до 12 години приключиха с участието си в Зимните купи, сега е ред на по-големите да опитат да достигнат до финалната фаза в състезанието. В края на настоящата седмица, от 6 до 8 февруари, съставите ни до 14 и 16 години ще се включат в квалификационната фаза на отборния шампионат, като мачовете ще се играят в Турция, Унгария и Франция. 

 

Отборната надпревара за подрастващи е създадена през 1977 година, като първоначално е била за възрастови групи до 14 и 16 години. От 2013-а са включени и 12 годишните. 

Зимните купи преминават в две фази – квалификации и финали. В първата отборите са разделни в 4 групи, като мачовете от нея се играят в различни градове из Европа. Първите два отбора от всяка група се класират за финалите, които се провеждат две седмици след завършването на квалификациите. 

 

В последните три дни беше организиран интензивен тренировъчен лагер за момчетата и момичетата ни до 14 и 16 години, като те ще заминат и с ден по-рано за Зимните купи, за да могат да имат повече време за аклиматизация към условията, в които ще се играят срещите. 

 

Утре момичетата до 14 години потеглят към Трабзон (Турция), а момчетата към Истанбул (Турция). Девойките до 16 тръгват за Брест (Франция), а юношите до 16 за Печ (Унгария). 

 

Първите мачове на всички наши отбори ще се играят в петък, 6 февруари. Ето и съставите на тимовете ни, както и техните съперници в квалификационната фаза на Зимните купи:

Момчета до 14 години: Адриан Андреев (5-и в ранглистата на Тенис Европа), Владислав Каражов и Никола Тупаров, треньор: Пресиян Коев

 

Срещите от тази възрастова група ще се играят от 6 до 8 февруари в Истанбул. Съперници на нашите ще бъдат Чехия, Естония, Сърбия, Словения, Испания, Турция и Украйна. Българите ще бъдат поставени под номер 4, което ще им осигури по-преодолим съперник в първия кръг.

 

Момичета до 14 години: Розалина Юсева, Александра Златарова и Мелади Тодорова, треньор: Михаил Андреев

Водените от Мишо Андреев момичета ще спорят за класиране във финалната фаза с тимовете на Австрия, Финландия, Франция, Германия, Турция, Грузия и Украйна, като последните два отбора са изявените фаворити в тази група.

 

Момчета до 16 години:  Леонид Шейнгезигхтов (30-и в ранглистата на Тенис Европа), Златан Палазов и Вениамин Нив, треньор: Ивайло Трайков 

Нашият отбор ще спори с Беларус, Хърватия, Кипър, Германия, Великобритания, Унгария и Швейцария. Срещите ще се проведат в Печ, Унгария. 

 

Момичета до 16 години: Зиновия Ванева – (17-а в ранглистата на Тенис Европа), Гергана Топалова и Деря Яхе, треньор: Иван Маринков

В Брест, Франция, пък ще бъдат двубоите на момичетата ни в тази възрастова група. Противниковите отбори са Хърватия, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Португалия и Украйна. Тимът ни ще бъде поставен под №1 и има всички предпоставки за добро представяне. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини