Победа! (+СНИМКИ)



04-02-2015 14:30 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

България започна с победа участието си в тазгодишното издание на Първа група на зона Европа / Африка за „Фед Къп”. В първи дуел от Група „С”, нашите момичета се справиха с Португалия. След като Елица Костова спечели с 6:2, 6:1 двубоя си с Мария Жоао Кьолер, успех с 2:0 сета постигна и Цветана Пиронкова.

 

ВИЖ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ТУК!

 

Първата ни ракета имаше далеч по-труден мач, в който спаси два сетбола и достигна до чиста победа над Мишел Ларчер Де Брито – 6:4, 7:5. Още от първите геймове стана ясно, че двубоят ще върви гейм за гейм и ще бъде напрегнат. Де Брито започна силно и след пробив успя да поведе с 3:1 гейма. Пиронкова моментално върна брейка и на свой ред поведе в резултата – 4:3. В деветия гейм Цвети стигна до два сетбола. Де Брито спаси първия, но при втория прошка нямаше – 6:4.

Вторият сет също започна трудно за нашата първа ракета, която след два допуснати пробива изоставаше с 0:3. Пиронкова обаче за пореден път доказа, че е изключителен боец на корта и успя да върне и двата брейка, с което изравни резултата – 3:3. За да бъде драмата пълна последваха 2 гейма на сметката на Де Брито, която поведе с 5:3, а при 5:4 имаше и преднина 40:15. Пиронкова обаче не само успя да отрази двата сетбола, но и намери сили да изравни – 5:5.

До края Цвети не даде гейм на съперничката си, която в разрез с всички етикети в тениса и спорта като цяло отказа да поздрави Пиронкова след последната точка в мача.

В двубоя на двойки, Диа Евтимова и Виктория Томова се наложиха с 6:0, 6:3 над Мишел Ларчер Де Брито / Барбара Луз и оформиха крайното 3:0 за България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини