Ким Клайстерс се връща на корта за мач на микс



05-02-2015 10:12 | Любомир Тодоров

Бившата номер едно в света на единично и на двойки Ким Клайстерс ще се появи отново на корта. Организаторите на турнира в зала от категория "премиер" BNP Paribas Fortis Diamond Games в Антверп съобщиха, че белгийката, която е директор на състезанието от 7 до 15 февруари, ще играе смесени двойки в демонстративен мач.

 

Час преди финала на 15 февруари Клайстерс ще си партнира с Дик Норман. От другата страна на мрежата ще застанат също именити бивши тенисисти от Белгия. Това са Сабине Апелманс и Ксавие Малис.

 

Майката на две деца Ким не е играла официален мач от август 2012 година. Тя има 4 титли на сингъл и 2 на двойки от Големия шлем. Освен това има опит и в микса като през 2000 г. стигна до финала на "Уимбълдън" с тогавашния си годеник Лейтън Хюит.

 

В турнира, който възобновява съществуването си след 2008 година, ще участва и Цветана Пиронкова, която е в основната схема. Водачка ще бъде Южени Бушар. Сред поставените личат още имената на Ангелик Кербер, Доминика Цибулкова, Андреа Петкович и Луцие Шафаржова. Шампионката в състезанието получава като награда ракета, инкрустирана с диаманти.

 

Tennis24.bg е единствената българска медия, която получи акредитация за Антверп и ще има пратеник там, както и на турнира за мъже в Ротердам с участието на Григор Димитров, който също е следващата седмица.

 

Домакините са се постарали да направят наситена програмата и на събитията извън корта. В понеделник може би за първи път обикновени зрители ще могат да присъстват на партито на тенисистките. Всеки, закупил си билет за деня за мачовете в "Спортпале", ще може да отиде и на купона, който стартира след последния мач от вечерната сесия.

 

За 10 февруари е предвидено модно ревю на белгийски дизайнери като в ролята на манекени ще се появят и известни спортистки. Сряда е обявен за Ден на младите от тенис федерацията на Фландрия.

 

Организаторите ревниво пазят в тайна сценария на две събития. В петък ще има "изненадващи подаръци за неподозиращи зрители" по случай петък, 13-и. А в събота, 14 февруари, по случай деня на влюбените ще има проява, наречена Your Love Game.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини