Изравнихме на Грузия след победа на Костова



06-02-2015 14:26 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

отборът на България изравни резултата в дуела с Грузия от група "С" на турнира "Фед Къп". Това стана факт, след като Елица Костова се справи в два сета с първата ракета на съперника София Шапатава, в отделните части 6:3, 7:6 (4).

Срещата в Будапеща започна превъзходно за Костова, която само за около четвърт час игра успя да поведе с 4:1 гейма, а до края на сета нямаше проблеми да се наложи с 6:3. През втората част двубоят бе доста по-напрегнат и нервен. След поредица пробиви грузинката успя да поведе с 3:1, но Ели бързо отговори и изравни за 3:3.

Последваха минутки, в които двете печелеха подаванията си и така се стигна до тайбрек. В допълнителния гейм Шапатава поведе с 4:2 точки, но последната дума бе за Костова, която след серия от 5 последователни точки затвори сета и мача с 6:3, 7:6 (4).

В двубоя на двойки за България ще играят Диа Евтимова и Елица Костова. И двете състезателки имат различни болежки – Диа се оплака от болка в петата, а Ели вече втори ден играе с превръзка на бедрото на левия крак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини