Музикантът Краси Гюлмезов: Искам нашите спортисти да си останат българи



10-02-2015 07:26

Днес, 10 февруари, един от изтъкнатите български музиканти - Красимир Гюлмезов, празнува рожден ден. Това беше един от поводите екип на Sportmedia.tv да се срещне с популярния от група "Домино" и дует "Шик" композитор и певец.
 
Другите два са спортната страст на Гюлмезов и предстоящия на 25 март в зала 1 на НДК голям концерт на новата формация "Тоника-Домини" в памет Гого Найденов.
 
Разговорът ни започна от спортното увлечение на Краси, откъде идва и какви са пресечените точки с футбола.
 
Цялото интервю с композитора, можете да ВИДИТЕ ТУК.

Пред нашия екип човекът, писал песни за икони като Лили Иванова и съвременни звезди като Миро от "Каризма", разкри, че част от приходите от концерта в НДК ще отидат в специален фонд за подпомагане на хора, страдащи от заболяването на Гого.

"Държавата трябва да помогне на спортистите ни. Спортът може да е бизнес, но не е само това. Има и такива неща като национална принадлежност. Тъжно ми става, когато наши спортисти представляват други страни. Като чуеш химна, ти заплакваш, а няма как да заплачеш на химна на Германия, защото не си германец, каза Гюлмезов в интервюто. - Пожелавам им да успяват и да се запазват като българи. Да се гордеят, че са българи. И отправям пожелание към държавата да се грижи за тях, да застане за тях и да прави така, че да ги задържи в България."
 
Екипът на Tennis24.bg честити рождения ден на Краси Гюлмезов, с пожелание да е все така позитивен и да не изневерява на спортната си страст.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини