Бушар: Първият кръг в Антверп е труден, колкото този на "Уимблдън"



10-02-2015 20:48 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Водачката в схемата на тенис турнира BNP Paribas Fortis Diamond Games в Антверп, който е от категория "премиер" Южени Бушар говори днес пред медиите.

Канадката заяви, че не дели състезанията на малки и големи.

"Няма нужда да се мотивирам за Антверп след четвъртфинала в Мелбърн. За мен всеки мач е шанс да се опитам да правя нещата по-добре и да докажа на себе си колко към силна. Така че първият кръг тук е точно толкова труден, колкото и този на "Уимбълдън". Искам да печеля всяка седмица", призна седмата в света.

Тя разкри за първи път и детайли около наемането на новия треньор Сам Сумик, с когото е в Белгия.

"Моят фитнес треньор Скот е приятел със Сам отдавна. След Australian Open Скот разбрал, че Сумик няма да работи повече с Вика. Предложи да се срещнем и останалото е история. Няма да говоря за нещата, върху които работим сега, защото са строго секретни. Може би ще видите някои промени в играта ми, а може би - не", каза с усмивка Бушар.

В двубоите от първия кръг в Антверп най-интригуващ беше този на седмата поставена Ализе Корне с тийнейджърката Белинда Бенчич. Опитната французойка надделя след повече от 2 часа игра в зала "Спортпалейс" с 1:6, 6:2, 7:5. Швейцарката започна перфектно мача, но във втория сет се отпусна и Корне бързо възстанови равенството. В решителния сет двете си размениха по 3 пробива, преди тенисистката от Ница да постигне четвърти в край, който беше равен на победа.

В сряда започва своето участие и Цветана Пиронкова. Двубоят й с преминалата през квалификациите холандка Инди де Фрооме е от 13 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини