Пиронкова отпадна от квалификантка в Антверп



11-02-2015 15:41 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова завърши още в първия кръг участието си на тенис турнира BNP Paribas Fortis Diamond Games в белгийския град Антверп, който е от категория "премиер" и с награден фонд 731 000 долара.

Тя загуби от тръгнала с "уайлд кард" за квалификациите 18-годишна холандка Инди де Фрооме със 7:6, 3:6, 3:6 за два часа и 33 минути.

Холандската тийнейджъра започна с пробив, но Цвети го върна веднага. Де Фрооме, която има договор с IMG, където неин мениджър е Оливер ван Линдонк, който движеше делата преди на Виктория Томова, а сега е импресарио на Кей Нишикори, постигна още един брейк за 3:2. При 5:4 тенисистката от Брабант стигна до сетбол. Пиронкова показа, че е боец с твърд характер, игра смело и спечели точката с печеливш удар от форхенд, а след това върна и втория пробив.

Това преобрази играта и на двете. Пловдивчанката започна да диктува играта и да ниже уинъри, а съперничката й грешеше все по-често. В 12-ия гейм първата ни ракета стигна до два сетбола при 40:15 след блестящ бекхенд по правата. Тя се поздрави с мощно "Айде!". Още при първата възможност Цветана затвори частта отново с бекхенд уинър. Първият сет продължи точно 1 час.

Във втората част 247-ата в света Де Фрооме най-сетне прекъсна серията си от 5 поредни загубени гейма, като взе подаването си за 1:1. Холандката излезе напред с пробив за 3:2 след разсеяна игра на Пиронкова. Българката отново не трепна и направи тутакси рибрейк след най-дългото разиграване в срещата, завършило с топка в аут на съперничката. За съжаление Де Фрооме отново проби след отлично изпълнено контрапие. След аут от форхенд на българката в деветия гейм квалификантката спечели сета и изравни общия резултат.

Цвети спечели своя сервис гейм за 1:1 и прекъсна серията на съперничката, която започна след 3:3 в предния сет. Веднага след това 27-годишната полуфиналистка от Синди стигна до точка да пробив, но я пропиля след топка в аут от форхенд. В следващия гейм Пиронкова поведе бързо с 40:0, но беше пробита за 1:3, след като направи две последователни двойни грешки. Българката върна брейка. Тя поведе с 40:15 след бекхенд воле в мрежата на холандката, която веднага след това направи и двойна грешка.

Шестият гейм беше много дълъг и премина през пет равенства. Цвети отрази четири точки за пробив, благодарение на отличен сервис, най-вече, но при петата Инди де Фрооме разчете началния удар и спечели с форхенд уинър по диагонала, за да поведе с 4:2. Стигна се до 2:5 и Пиронкова сервираше за оставане в мача. Тя се справи със задачата, като взе подаването си с печеливш удар от форхенд. Сега вече холандката подаваше за победата. Тя стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на българката.

Цветана напуска турнира с една точка за световната ранглиста, където е №50 в момента.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини