Клайстерс: Най-трудно беше да намерим дата за турнира



Клайстерс: Най-трудно беше да намерим дата за турнира
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-02-2015 09:57 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Директорът на тенис турнира в град Антверп Ким Клайстерс даде интервю пред местния вестник LibreBelgique, в което разказа подробности около организацията на състезанието от категория „премиер“. Бившата №1 в света коментира и дали би станала треньорка.

Как се роди идеята за турнира?
Тя зрееше повече от година. През септември дойде комисия от WTA, която одобри залата и даде своите препоръки. Целият екип започна да ги изпълнява незабавно. По принцип най-трудното беше да намерим дата за турнира в сгъстения календар.

Колко публика очаквате в зала „Спортпалейс“?
Иска ми се за цялата седмица да се съберат 35 000 души. Времето, когато на турнира идваха по 100 000 души е безвъзвратно отминало. Такава публика днес могат да съберат само Серина Уилямс и Мария Шарапова. Благодарение на тенисистката от Топ 10 Южени Бушар се надявам да се напълни залата. Имахме контакти със сестрите Уилямс, но разговорите приключиха много бързо и се разбра, че няма как да дойдат в Белгия.

Трудно ли се осигуряват средства за такова състезание?
Не е лесно. Дотацията, която получихме, покрива наградния фонд от 648 000 евро. Но общите разходи са за 2,5 милиона евро. Охраната е сериозно перо в бюджета. Наели сме 28 автомобила. Тенисистките са настанени в два луксозни хотела. Надявам се да се справим добре като организатори. Турнирът ще продължи да го има още поне две години.

Доста големи имена в тениса станаха треньори. Вие виждате ли се в тази роля?
Не, по никакъв начин. Да пътувам постоянно с една тенисистка – това не е за мен. Семейството ми е на първо място. Джейда се нуждае от майка вкъщи, Джак също е много малък. Съпругът ми Брайън е баскетболен треньор. Той е зает буквално 24 часа в денонощието. Няма време за децата, защото е перфекционист. Той харесва работата си в американския отбор, така че аз се грижа за нашите дъщеря и син. Не съм мислила никога за завръщане в професионалния тур. Не мислете, че не обичам тениса. Не спах много нощи, за да гледам мачовете на белгийките на Откритото първенство на Австралия.

Все пак в неделя се завръщате на корта.
Да, ще бъде интересно. Играем демонстративен мач на смесеви двойки с Дик Норман срещу Доминик Монами и Ксавие Малис. Аз тренирам редовно. Всъщност не много редовно – понякога играя четири пъти в седмицата, после не пипам ракета половин месец. Вече не бягам всеки ден. Но на корта все още съм много бърза.А и гърбът не ме боли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини