Започва вторият модул от треньорския курс по методика на ITF у нас



16-02-2015 18:43

Във вторник (17.02) в Националния тенис център в София ще започне вторият модул от треньорския курс по методиката на Международната тенис федерация (ITF) – Level 1.

България е една от първите страни, в които се прилага новата система на обучение на специализирани треньорски кадри от страна на ITF. Целта е тези семинари да зачестят, като по време на втория и третия модул ще бъдат обучени и български лектори, които в последствие да предават придобитите знания на своите колеги от страната.

През октомври 2014 година 25 български треньори стартираха своето обучение, като тогава лектор беше Марк Тенънт (основоположник на програмата “Play and stay“).

Сега у нас пристигат Хървое Змаич (Директор Развитие към ITF за Европа); Алеш Филипчич (Словения), който е добре познат в България от предишни свои посещения. Той е сред основните лектори на ITF, преподавател в университета в Любляна, притежаващ изключително богат опит в тенис обучението; както и Ирина Чичмарова (Беларус), която е Директор треньорско обучение към беларуската федерация.

Във втория модул, който започва утре и ще продължи до неделя, част от упражненията ще бъдат водени от Пресиян Коев, Найден Найденов, Васил Захариев и Никола Ляпчев.

„Най-важното за курса е, че той е част от процеса по класифициране на българската система за треньорско обучение от страна на ITF. Целта ни е нашата програма да получи бронзова степен. В момента изключително малко страни могат да се похвалят с такова призвание, като нашата амбиция е да се сдобием с него най-късно през 2016 година“, сподели Пресиян Коев, отговорник Развитие към БФ Тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини