Симона Халеп е полуфиналистка в Дубай



19-02-2015 20:00 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на тенис турнира в Дубай, ОАЕ, от категория "премиер 5" Симона Халеп се класира за полуфиналите. Румънката се наложи над поставената под №6 рускиня Екатерина Макарова с 6:2, 1:6, 7:5 след повече от 2 часа игра.

Халеп започна чудесно мача и убедително спечели първата част. Последва спад в играта й, а и Макарова започна да прави повече печеливши удари. Закономерно се стигна до трети сет.

В него се случиха доста неща, характерни за тениса при дамите. Румънката, която отстрани Цветана Пиронкова в предишния кръг, проби за 5:3 и след това сервираше за победата. Левичарката от Москва обаче моментално върна брейка, а след това стигна и до 5:5. В 12-ия гейм тенисистката от Констанца поведе с 40:15, но съперничката й изравни. При третия мачбол Халеп успя да затвори мача.

На полуфинал тя очаква Каролина Вожняцки, която отстрани Флавия Пенета със 7:5, 6:0..

В другия се срещат две прогресиращи състезателки, които за първи път достигат до тази фаза на турнир от толкова висока категория. Това са Каролина Плишкова и Гарбине Мугуруса.

В чешки двубой 17-ата в схемата Плишкова направи впечатляващ обрат срещу №11 Луцие Шафаржова, за да спечели с 3:6, 7:6(5), 6:1. Каролина губеше със сет и 1:3, но стигна до успеха, за който наниза 10 аса.

"Същото се случи вчера. Водех на Ана Иванович със сет и пробив, но се наложи да играя три сета. Щастлива съм, че успях. Луцие игра чудесно и също заслужаваше победата, но понякога от нея те дели само един удар", коментира 22-годишната Плишкова, която дебютира в Топ 20 след полуфинала в Антверп миналата седмица.

Мугуруса пък спечели испанското дерби срещу партньорката си на двойки Карла Суарес Наваро след 6:7(4), 6:3, 6:3.

"Имах няколко сетпойнта в първата час, мисля че бяха 3, и бях разочарована, че я загубих. Но си казах, че ако искам да спечеля мача не трябва да играя зле във втория сет. Дадох всичко от себе си и се получи", заяви родената в Каракас Гарбине, която в момента е 24-ата в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини