Рафа изненадан от избора на настилка за Олимпийските игри



20-02-2015 18:51 | Станко Димов

Испанската тенис звезда Рафаел Надал сподели, че е останал изненадан от избора на настилка от домакините от Рио за олимпийския турнир през 2016-та година. Припомняме, че бразилците избраха настилката на Олимпийските игри да бъде твърди кортове, което според Надал няма да се хареса на местните тенисисти.

„Изненадах се, когато разбрах, че Бразилия са избрали тази настилка (твърди кортове). Погледнете към историята: Гуга (Куертен) беше невероятен шампион, особено на клей кортове. Щеше да бъде по-логично, ако бяха избрали да се играе на клей. (Томас) Белучи можеше дори да има надежди за достигане до финал. Тази настилка щеше да е от по-голяма полза за него”, коментира Рафа.

Изборът на настилка е бил направен от Организационния комитет за Игрите в Рио и ръководството на ITF.  

Надал аргументира мнението си и с Игрите в Лондон през 2012-та. Тогава британците се довериха на тревни кортове, а Анди Мъри спечели златен олимпийски медал.

„Видът настилка може да се окаже ключов за представянето, точно както се случи в Лондон. Ние се намирахме в средата на клей сезона и най-логичното бе това да е настилката. Това обаче не бе в интерес на домакините”, коментира Надал.

Испанецът изгражда свой тренировъчен център в родния си Манакор. Той посъветва бразилците да инвестират повече в подготовката и обучението на младите състезатели.

„Не вярвам, че в толкова голяма държава няма достатъчно талантливи деца. Просто не мога да си го представя. Мисля, че е важно да имате добри училища и тренировъчни центрове, за да може спортът да се развива. Нормално е в спорта да има силни и слаби периоди. Бразилия притежава Белучи, но аз мисля, че вие можете да откриете и други талантливи тенисисти”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини