Карлович и Йънг ще се борят за купата в Делрей Бийч



22-02-2015 10:14 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Иво Карлович от Хърватия и американецът Доналд Йънг ще определят новия шампион на турнира в Делрей Бийч, щата Флорида, която е от категория "АТР 250".

Гигантът Карлович отстрани френския левичар Адриан Манарино с 6:3, 6:4. Той завърши мача с ас и постигна общо 17 точки директно от начален удар. Д-р Иво, който следващата седмица ще навърши 36 години, се превърна в най-възрастния финалист в турнира в цялата му история.

Сервисът на хърватина го прави фаворит и за титлата. Карлович има общо 78 аса в Делрей Бийч и не е допуснал пробив през цялата седмица. Общо 4 пъти е губил подаването си ветеранът в 13 мача този сезон.

Доналд Йънг ще се бори за първа купа в кариерата си, след като победи австралиеца Бърнард Томич с 4:6, 6:4, 6:2. Левичарят от Атланта беше №1 в света при юношите, но вече е на 25 години и си остава вечна надежда на янките. Този сезон обаче 56-ият в красацията на АТР Йънг има вече 10 победи и ще се опита да постигне 11-ата на финала.

Братята от Съединените щати Боб и Майк Брайън ще се опитат да спечелят 104-и турнир. Водачите в ранглистата са на 155-ия си финал. Близнаците, които са на 36 години, ще спорят за титлата с вторите поставени Равен Клаасен (РЮА) и Леандер Паеш (Индия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини