Шарапова: Обичам да играя срещу Серина



24-02-2015 07:29 | Любомир Тодоров

Втората в световната ранглиста Мария Шарапова за първи път ще участва на турнира в Акапулко. Пристигането на рускинята и нейния приятел Григор Димитров в мексиканския курорт се превърна в събитие №1 за местната преса.

Водачката в схемата започна с победа 6:4, 6:1 срещу американката Шелби Роджърс. На осминафиналите я чака лесна съперничка, която ще бъде определена в мача между квалификантката Луиза Чирико (Съединени щати) и "щастливата губеща" Мариана Дуке-Марино (Колумбия).

Най-богатата спортистка в света даде телефонно интервю за Ройтерс, в което каза, че за нея в момента не е толкова важно да се върне на върха в класацията. Маша предпочитала да започне да побеждава доминиращата тенисистка Серина Уилямс. Последният успех на Шарапова срещу американката датира от 2004 година.

"Не бих казала, че първото място ми е такъв приоритет, както когато бях по-млада. В момента бих искала да спечеля срещу Серина. Тя е опонентка, срещу която която съм имала много проблеми в последните години. Аз обичам да играя срещу нея, това е голямо предизвикателство. Определено не се плаша да се състезавам със Серина", заяви Мария, която загуби финала на Откритото първенство на Австралия точно от по-малката от сестрите Уилямс.

Мария Шарапова не се смята за фаворитка за титлата в Акапулко. Втора в схемата е шампионката от Рио де Жанейро Сара Ерани, а след отказа на Мадисън Кийс трета поставена е Каролин Гарсия.

"Трудно ще бъде. Тук има много момичета, които записаха големи победи, дори някои от тях не са сред поставените. Така че очаквам тежък турнир и се надявам да го спечеля, защото съм водачка все пак", завърши Маша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини