Звезди на "Манчестър Юнайтед" играха бадминтон благотворително



25-02-2015 16:14 | Любомир Тодоров

Футболистите на "Манчестър Юнайтед" се включиха миналата неделя в благотворително състезание в училище в Салфорд. Целта беше да се наберат средства за фондацията на клуба, които да отидат за деца в неравностойно положение.

Най-любопитен беше турнирът по бадминтон. След люти битки до финала достигнаха крилото Анхел ди Мария и вратарят Давид де Хеа. В крайна сметка испанецът Де Хеа победи аржентинския си съотборник.

Титулярният №1 на 20-кратните шампиони на Англия показа завидни умения с ракета и перце и доказа, че може не само да пази мрежата, но и да я атакува (ако е за бадминтон), като направи няколко атрактивни смача.

"Няма нищо случайно. Все пак моята сънародничка Каролина Марин е световна шампионка, а добрият вратар трябва да може всичко", коментира с широка усмивка Давид.

Снимка от състезанието предизвика реплика и от един от най-добрите състезатели в ракетния спорт. Датчанинът Ханс-Кристиян Витингхус, който игра финал на Мастърса на Супер сериите в Дубай през декември, похвали футболистите. "Ако тренират редовно, могат доста да напреднат. Надявам се, че са разбрали колко е труден бадминтонът", написа Витингхус в популярна социална мрежа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини