Кузнецова получила предложения да урежда мачове10-01-2010 16:05 | Станко Димов

Световната номер 3 Светлана Кузнецова отказа да коментира дали е получавала предложения да уреди свои мачове, за да не бъде изхвърлена от Australian open, който почва след седмица.

Дискусията за нелегалните залози стана отново актуална, тъй като сънародничката на Кузнецова Екатарина Бичкова бе изхвърлена от участие в Мелбърн, след като има много сериозни съмнения, че е участвала в подобни корупционни практики. Тя не е могла да даде обяснение по повод на конкретни мачове, в които има такива съмнения. Тя е отнесла глоба от 5000 долара и наказание от 30 дни, което приключва в началото на февруари.

"Никога не се е налагало да давам обяснение за мои мачове и съм много изненадана. Ако някой дойде при мен "и ме попита нещо", казвам - "не ме интересува, трябва да тръгвам", и въпросът приключва", измъкна се Светлана от неудобния въпрос.

"Подобни "молби" могат да се приемат на шега, но може и някой да ги помисли за истина. Може ли да не се шегуваме, за да е спокойна WTA? Нещата са по сложни - всеки може да ти прати мейл, писмо или да се свърже с теб във Фейсбук. Може и да има хора, които просто искат да ти навредят, а не толкова да уреждат мачове. Въобще има хиляди начини да получиш обвинения, без да си виновен", обясни рускинята.
Коментари
Турнир: Winston-Salem Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Уинстън Салем, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $823,420

Official Website | Livescore
Турнир: Western & Southern Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Синсинати, Охайо, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $6,971,275

Official Website | Livescore
Други новини