Джокович продължава по разписание в Дубай



25-02-2015 18:21 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович вече е на четвъртфинал на турнира в Дубай от категория "АТР 500". Сърбинът се справи лесно с представящия Казахстан руснак Андрей Голубьов с 6:1, 6:2 след точно един час игра.

В първата част доминацията на Ноле срещу 107-ия в света беше категорична. Той записа ранен пробив. В шестия гейм направи още един. Тук съдията на стол Мохамед Лахияни от Швеция разсмя публиката, след като при точката за пробив на Джокович обяви предварително, че е спечелил гейма и вече води с 5:1. После 27-годишният белградчанин сервира успешно за сета и го затвори за 24 минути.

След чудесен ретур сърбинът проби за 2:1 в следващата част. В петия гейм Голубьов беш изправен пред заплахата да допусне нов брейк, но от 15:40 взе подаването си. Шампионът от Мелбърн все пак постигна своето и направи втори пробив за 5:2. След това вече подаваше за място на четвъртфиналите и се справи авторитетно със задачата.

Новак завърши срещата със 17 печеливши удари и 25 непредизвикани грешки, докато при неговия съперник съотношението беше отчайващо: 6-39.

Следващият опонент на Джокович ще бъде квалификантът Марсел Илхан от Турция, който отстрани №6 в схемата испанец Фелисиано Лопес след 3:6, 7:5, 6:3.

В същото време четвъртият поставен Томаш Бердих се наложи над Симоне Болели със 7:6(7), 5:7, 6:0. Това беше победа №500 в кариерата на чеха, който стана осмия действащ тенисист с подобно постижение. Вицешампионът от последните две издания на турнира в Дубай е и третият роден в Чехия с 500 успеха в Оупън ерата след Иван Лендъл и Томаш Шмид.

На четвъртфиналите Бердих се изправя срещу украинеца Серхий Стаховски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини