Сесил спаси 3 мачбола и е на полуфинал



27-02-2015 06:40 | Любомир Тодоров

"Щастливата губеща" Сесил Каратанчева продължава фантастичния си път на турнира в мексиканския курорт Акапулко от категория "интернешънъл". Играещага отново за България тенисистка е вече на полуфинал, след като отсрани 51-ата в света пуерториканка Моника Пуиг след 2:6, 7:6(7), 6:4 за 2:25 минути игр

Каратанчева спаси цели три мачбола преди да спечели двубоя и да се класира за първи полуфинал след този в Патая Сити през 2010 година.

Софиянката загуби първия сет, а във втория губеше с 5:6 и сервираше за вкарване на частта в тайбрек. Пуиг стигна до два мачбола, но Сесил ги отрази и изравни резултата. В дългия 13-и гейм латиноамериканката стигна и до трета точка за спечелване на срещата при 6:5, но тя отново беше отразена. 25-годишната тенисистка в последствие спечели тайбрека.

Това прекърши Моника Пуиг, тя започна да допуска много грешки. В края на сета Каратанчева стигна до два мачбола и триумфира още при първия.

Любопитен факт от този изключителен двубой е, че българката спечели по-малко точки в мача (106:108), но е на полуфинал. Тя вече заработи 124 точки за световната ранглиста, където е №158, но в понеделник ще се изкачи до 126-ата позиция.

Там я очаква петата поставена швейцарка Тимеа Бачински, която победи Юхана Ларшон от Швеция с 6:3, 6:3. В другия се срещат Мария Шарапова и Каролин Гарсия. До момента девическата шампионка от "Ролан Гарос" през 2004 г. не е играла срещу Бачински, която е №37 в ранглистата.

 

Двубоят е в полунощ наше време на централния корт в Акапулко

 

При успех Сесил Каратанчева ще се класира за първия си финал на единично в турнир от календара на Женската тенис асоциация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини