Агаси: Мъри и Джокович са като мен и Сампрас



01-03-2015 16:43 | Станко Димов

Легендарният американски тенисист Андре Агаси сподели мнението си относно Анди Мъри и шансовете на британеца да спечели титла от Големия шлем през сезона. Живеещият в Лас Вегас Агаси направи любопитна асоциация между неговото съперничество с Пийт Сампрас и това на Мъри с Джокович.

„Анди е перфекционист, той се критикува повече от всеки друг. В този смисъл понякога той ми напомня на мен. Не се и съмнявам, че тази година Мъри ще спечели титла от Големия шлем”, коментира Агаси пред „Дейли рекърд”.

„Да, в момента най-силният тенисист е Новак Джокович, но Мъри има сили да го победи дори и в тези моменти – когато сърбинът показва най-добрия си тенис. Отново ще направя асоциация с мен – в хода на кариерата ми имаше моменти, в които Пийт Сампрас направо ме убиваше. В същото време обаче имаше и случаи, в които той успяваше да ме вдъхнови и да ме накара да играя по-добре. Мисля, че с Анди положението е същото”.

Както е известно, Мъри и Джокович играха на финала на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open, където успехът бе на сметката на балканеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини