Григор Димитров напусна Топ 10 – ранглисти



02-03-2015 12:42 | Станко Димов

Григор Димитров загуби място в Топ 10 на ранглистата на АТР. От началото на новата седмица българинът отстъпи с една позиция и вече е №11. Това стана факт, след като хасковлията отпадна рано на турнира в Акапулко, Мексико. Там Гришо имаше да защитава титла, но отпадна още във втори кръг и успя да защити едва 45 от спечелените през миналия сезон 500 точки.

Иначе в Топ 10 има няколко размествания. Рафа Надал се завърна в тройката след триумфа в Буенос Айрес, а рекордно класиране - №4, записа японецът Кей Нишикори. Испанецът Давид Ферер, който от началото на годината има 3 титли, се изкачи до 8-мо място в света.

Сред българите най-сериозен прогрес бележи Димитър Кузманов, който вече е на 349-то място, което е негов личен рекорд.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова запазва позицията си - №49 в класацията на WTA, след като не взе участие на силния турнир в Доха. Пиронкова, както и Сесил Каратанчева, ще се завърне отново на корта за предстоящия турнир в Индиън Уелс, където пловдивчанката ще започне директно от основната схема, а Каратанчева ще трябва да премине през квалификациите.

Най-голям прогрес от българските тенисистки през изминалата седмица отбелязва 18-годишната Джулия Терзийска, която благодарение на втория си триумф в Шарм ел Шейх се изкачва с цели 76 позиции до №505 и подобрява рекордното си класиране до момента.

След седмица родната ни представителка дори ще направи своя дебют в Топ 500, след като към актива ѝ бъдат прибавени четирите точки от полуфинала през тази седмица. Благодарение на страхотното си представяне в Акапулко Сесил Каратанчева си осигури 124 точки за световната ранглиста, с които през днешния ден се завръща в Топ 130 след прогрес от 31 позиции до №127.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини