БФ Тенис и Спешъл Олимпикс България със съвместна инициатива



06-03-2015 17:45 | Станко Димов

Българска федерация по тенис и Спешъл Олимпикс България (СОБ) организират съвместна инициатива по случай Европейския ден на тениса на Спешъл олимпикс.

На 10 март от 11 часа в Националния тенис център в София атлети на Спешъл Oлимпикс, деца аутисти и хора с увреждания ще участват в занимания по тенис, водени от треньорите на центъра. Всички желаещи ще имат възможност да излязат на корта и да се забавляват.

Инициативата е част кампанията на БФ Тенис и Спешъл Олимпикс България за осигуряване на достъп до тениса на хора с интелектуални затруднения. В съместната работа на двете организации се предвижда осигуряването на свободен достъп през сезона на открито до тенис комплекси встраната за хора с интелектуални затруднения. Планира се и обучение на треньорски кадри, които да посрещнат специалните нужди на хората с интелектуални затруднения.

БФ Тенис продължава развитието на своята социална политика като освен програма за развитие на тенис за хора в инвалидни колички, подкрепя и каузата на децата аутисти и е партньор в организирането на инициативи, повишаващи нивото наинформираност за аутизма в българското общество.През зимния период федерацията предоставя и безплатна възможност за седмични занимания по тенис на деца от аутистичния спектър.

Чрез партньорството със Спешъл Олимпикс България, федерацията по тенис разширява своята социална активност в стремежа си повече хора с интелектуални затруднения да имат възможност да участват активно в занимания по тенис.

Спешъл Олимпикс организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения. В приятелска среда, те имат възможност да развиват своята физическа култура. Работейки с широк кръг от партньори - държавни институции, общини, учебни заведения, спортни организации, корпорации, медии, треньори и доброволци - Спешъл Олимпикс България търси и намира все повече пътища за признаване и приемане на хората с интелектуални затруднения.

Нашата голяма радост са моментите, когато хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини