Сърбия и Франция на четвъртфинал за Купа "Дейвис"



07-03-2015 19:05 | Любомир Тодоров

Първите два отбора, които си осигуриха участие на четвъртфинал на Световната група на Купа "Дейвис" са тези на Сърбия и Франция. Те поведоха с по 3-0 съответно срещу Хърватия и Германия и предсрочно взеха победата.

В Кралево капитанът на сърбите Богдан Обрадович в последния момент реши да пусне световния номер едно Новак Джокович в двойката заедно с Ненад Зимонич, вместо Виктор Троицки. Ноле се справи със задачата и домакините се наложиха над хърватския дует Марио Драганя/Франко Скугор с 6:3, 6:4, 6:1.

За Сърбия това бе първи успех на двойки след четири поредни загуби. За последно Зимонич и Илия Божоляц победиха американците Боб и Майк Брайън на четвъртфиналите през 2013 година. В следващата фаза Джокович и компания очакват победителя от срещата Бразилия - Аржентина.

Във Франкфурт финалистът в Купа "Дейвис" от 2014 г. Франция записа трети успех срещу домакините. Никола Маю и Жулиен Бенето бяха категорични на двойки срещу Бенямин Бекер и Андре Бемелманс и го спечелиха с 6:4, 6:3, 6:2.

Следващите съперници на тенис мускетарите ще бъдат определени в двубоя Великобритания - Съединени щати в Глазгоу.

В него близнаците Брайън намалиха резултата на 1-2. Най-титулуваният дует в света, който има 104 титли, се наложи изключително трудно над домакините Доминик Инглот и Джейми Мъри след 6:3, 6:2, 3:6, 6:7(8), 9:7.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини