Бачински и Гарсия пак на финал в Мексико



08-03-2015 08:02 | Любомир Тодоров

Каролин Гарсия и Тимеа Бачински ще играят за втора поредна седмица на финала на турнир в Мексико. Третата поставена французойка Гарсия и №4 Бачински от Швейцария ще спорят за титлата в Монтерей. Миналата неделя Бачински спечели трофея в Акапулко срещу същата съперничка.

Гарсия спечели срещу водачката в схемата Ана Иванович от Сърбия след 6:1, 6:4, за да запише най-голямата си победа. Френската тенисистка взе първата част само за 22 минути. След това поведе с пробив за 4:2. Бившата номер едно в света и шампионка от 2014 г. Иванович успя да изравни при 4:4, но 21-годишната Гарсия направи още един брейк и спечели полуфинала.

Бачински пък отстрани втората поставена италианка Сара Ерани в доста по-оспорван мач с 6:0, 4:6, 7:6(3). Швейцарката започна двубоя отлично и взе първите седем гейма в него. После опитната Ерани успя да се съвземе и да изравни сетовете. В третата част Бачински губеше с 3:5, но успя да навакса и в крайна сметка да спечели тайбрека.

В единствената предишна среща на двете финалистки 25-годишната етническа унгарка Тимеа взе титлата в Акапулко след 6:3, 6:0 срещу Гарсия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини