Световната шампионка Марин спечели титлата в Англия



08-03-2015 20:53 | Любомир Тодоров

С голям триумф на испанската бадминтонистка Каролина Марин завърши  Откритото първенство на Англия в Бирмингам, което е от най-високата категория "Премиер Супер серии" и е с награден фонд 500 000 долара.

Шестата поставена световна шампионка спечели титлата. На финала левичарката Марин победи №3 в схемата Саина Невал от Индия  след 16:21, 21:14, 21:7 в едночасов двубой.

До днес европейската прима имаше три загуби от най-популярната бадминтонистка във Фейсбук и Туитър Невал. От 13:13 във втория гейм Каролина дръпна и взе осем точки от следващите девет разигравания, а с това изравни резултата. В решаващата игра 21-годишната спортистка от Уелва доминираше от самото начало срещу обезверената индийка и заслужено взе титлата.

Шоуто на деня обаче направиха първите двама в световната ранглиста Чен Лон от Китай и Ян Йоргенсен от Дания във финала при мъжете. Номер едно Лон спечели за втори път най-стария и най-престижен турнир по бадминтон, след като успя да надделее над сърцатия скандинавец в 87-минутна битка с 15:21, 21:17, 21:14.

Йоргенсен показа фантастична игра и заслужено взе първия гейм. Във втория световният шампион се окопити и след 16:15 точки  взе аванс и успя да изравни. В решителния гейм Лон Чен беше неудържим в атака, а Йоргенсен направи няколко непредизвикани грешки. Стигна се до 20:11. Още при първата шампионска точка съдиите дадоха аут след смач на датчанина по линията. 27-годишният Ян обаче поиска "ястребово око" и се окза, че перото е било добро. Европеецът отрази още две възможности, но след това капитулира. След края на срещата двете големи звезди на световния бадминтон си размениха фланелките, нещо невиждано в този спорт.

 

На двойки мъже датчаните Матиас Бьо и Карстен Могесен са първи, след като победиха Фу Хайфън и Зан Нан от Китай с 21:17, 22:20.

България записа една победа в "Ол Инглънд", чието първо издание е било през 1899 г. Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха срещу холандския дует Барнинг и Табелинг, но във втория кръг отстъпиха на световните шампионки Ван и Ю от Китай с 8:21, 15:21. Линда Зечири загуби в първия кръг от 16-ата в света японка Минацу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини