Каратанчева срещу туркиня в Индиън Уелс



09-03-2015 07:12 | Любомир Тодоров

Сесил Каратанчева успя да влезе в схемата на квалификациите на турнира от категория "премиер задължителен" в Индиън Уелс, щата Калифорния.

Играещата отново за България 25-годишна тенисистка излиза днес в първия кръг срещу №15 Кагла Буюкакчай от Турция. Двете тенисистки не са играли до момента. В последната световна ранглиста Каратанчева е 127-а, а нейната съперничка е №108.

Двубоят е втори на корт №6, където програмата стартира в 20 часа българско време с мача Дениса Алертова - Онс Жабьор.

Само за участието си в Индиън Уелс Сесил взема 2 точки за класацията на Женската тенис асоциация. При успех софиянката очаква във втория и финален кръг на квалификациите победителката от мача между №11 в схемата Полин Пармантие от Франция и японката Шуко Аояма.

Каратанчева дебютира в турнира с "уайлд кард" през 2004 година, няколко месеца преди да спечели "Ролан Гарос" при девойките. Тогава тя стигна до трети кръг, където отстъпи на Мария Шарапова в три сета, на която се беше заканила пред медиите, че "ще й срита задника".

Тази нощ ще се тегли жребият за основната схема при жените, където своята съперничка очаква Цветана Пиронкова. Ден по-късно и Григор Димитров ще разбере с кого ще играе в турнира при мъжете, който е от категория "Мастърс 1000"-

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини