Адриан Андреев: Щастлив съм от първата ми титла на хард



09-03-2015 13:17 | Любомир Тодоров

Българинът Адриан Андреев, който вчера спечели титлата от турнира до 14 години от най-високата първа категория в Сен-Женвиев-де-Боа (Франция), в понеделник се прибира в Мадрид, където тренира в академията Two Worlds. 13-годишният софиянец не се чувствал изморен и дори планира да проведе още днес занимание с личния си треньор Наум Гарсия Санчес.

"Щастлив съм, че спечелих първата си титла на твърди кортове и то от толкова силен турнир! Доволен съм, че имам възможност да тренирам в Испания, всичко ми харесва там", заяви Андреев пред Tennis24.bg.

Успехът във Франция ще позволи на Адриан да се изкачи с четири позиции в европейската ранглиста до рекордното трето място.

 

Галерия от финала вижте на новата ни страница във Фейсбук!

 

Майката на Адриан Мариана Савова, която пътува с него, каза че синът й е бил много спокоен и концентриран през целия турнир. При награждаването е прозвучал българският химн, което е развълнувало младия шампион.

На Андреев му предстоят две седмици тренировки в академията в Мадрид, където се подготвя от ноември. След това ще участва на турнира в Мая, Португалия, от 23 март, който също е от първа категория, но е на червени кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини