Цвети срещу квалификантка в Индиън Уелс



10-03-2015 06:13 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова изтегли приемлив жребий за турнира в Индиън Уелс, щата Калифорния, който е от най-високата категория на Женската тенис асоциация "премиер задължителен".

Тя попадна в третата четвъртина на схемата и в първия кръг очаква тенисистка от квалификациите. До финалите на пресявките достигна Сесил Каратанчева, която играе днес от 20 часа наше време срещу французойката Полан Пармантие. Сред най-опасните съпернички на 27-годишната пловдивчанка изглеждат също Полона Херцог, Шахар Пеер, Ана Конюх и Анастасия Родионова.

При успех на старта Цвети излиза срещу поставената под №30 американка Коко Вандевеге.

В деветте си участия досега Пиронкова не е стигала до трети кръг, но вече свикнахме да очакваме неочакваното от нея. Така че при втора победа тя ще се изправи срещу шестата в схемата канадка Южени Бушар.

Световната номер едно Серина Уилямс се завръща в Индиън Уелс след 14-годишно отсъствие. Американката почива в първия кръг, а във втория очаква победителката от двубоя между Моника Никулеску (Румъния) и Александра Крунич (Сърбия).

 

Жребият за основната схема при мъжете в Индиън Уелс се тегли тази нощ. При тях турнирът е първи за годината от сериите "Мастърс 1000". Григор Димитров, като поставен, ще почива в първия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини