Григор Димитров победи Роджър Федерер в голямо шоу (+СНИМКИ)



11-03-2015 04:40 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер и Григор Димитров направиха голямо шоу за зрителите в легендарната "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.  Спортист №1 на България спечели демонстративната среща с 6:2, 1:6, 7:5 след повече от 1 час и половина игра в препълнената зала. Мачът под наслов BNP Paribas Showdown беше кулминацията на Световния тенис ден.

Това беше първи успех за Гришо срещу великия швейцарец при четвъртата им среща. Победата няма да влезе в статистиката, но това не я прави по-малко престижна.

Димитров, който се появи с ракета с логото на Wilson, спечели първия сет с 6:2, като успя да пробие съперника си в третия гейм на нула, а след това направи и още един брейк. В една от почивките между геймовете Роджър Федерер дори даде кратко интервю пред бившата тенис звезда Мери Джо Фернандес, в което определи Григор като един от тенисистите, които ще доминират в следващите 10 години.

Вторият сет беше за Роджър Федерер, който го взе с категоричното 6:1.

 

Галерия от шоуто в Ню Йорк - тук!

 

Заключителната част вървеше към тайбрек. В един момент Димитров спря мача, като каза на Федерер, че се нуждае от помощ. Хасковлията повика един малък тенисист от публиката. Детето не се смути, изигра точка срещу Роджър и я завърши с перфектен лоб, който изуми швейцареца.

 

В 12-ия гейм Димитров поведе с 40:15 при сервис на рекордьора по титли от Големия шлем. При втория си мачбол Гришо завърши с гръмотевичен смач. Българинът завърши с 24 печеливши удари и 18 непредизвикани грешки.

"Великолепно беше, забавлявах се срещу Роджър. За мен беше чест да играя в тази зала пред вас! Ще опитам да играя най-добрия си тенис в Индиън Уелс и Маями", заяви Димитров в интервюто на корта след победата.

 

Преди Димитров и Федерер на корта излязоха бившите големи звезди Габриела Сабатини и Моника Селеш, а мачът между тях завърши 8:5 в полза на аржентинската красавица. И двете показаха чудесни изпълнения в мача, който отбеляза 25 години от знаменития финал между двете на Мастърса в "Медисън Скуер Гардън". През 1990 г. тогавашната №1 в света Селеш се наложи в епичен мач с 6:4, 5:7, 3:6, 6:4, 6:2.

 

БНТ HD излъчи мача пряко, с което зарадва любителите на тениса у нас. В студиото с водещ Камен Алипиев коментираха Никола Ибришимов, Юлиан Стаматов и капитанът за Купа "Дейвис" Тодор Енев. Пловдивчанинът Енев впечатли с авторитетни и премерени коментари.

 

Той разкри, че ако огборът на България стигне до решителния плейоф за влизане в първа група на Евро-африканската зона на турнира, почти сигурно ще бъдем домакини (най-вероятно на Босна и Херцеговина) Григор ще вземе участие и двубоят от 18 до 20 септември ще се играе в зала "Арена Армеец София".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини