Рафа Надал: Времето на Голямата четворка изтича



Рафа Надал: Времето на Голямата четворка изтича
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-03-2015 14:49 | Станко Димов

Рафаел Надал се завърна в слънчева Калифорния, където в следващите дни ще запише 11-ото си участие на турнира в Индиън Уелс. Испанецът изрази удивлението си, че и тази година първите четирима поставени не са по-различни от преди 10 години.

„Това, което се случи през последните 10 години е невероятно. Тези играчи постигнаха почти всичко. Мисля, че подобно нещо никога не се е случвало в историята на нашия спорт”, коментира Рафа в сряда.

„Новак (Джокович), Анди (Мъри), Роджър (Федерер), аз...това е нещо специално. Това е нещо, което е към края си. Не знам дали ще приключи след година, две, три или четири, но ще приключи. Надявам се, че ние сме дали добър пример за следващото поколение”. 

Надал е трикратен шампион от турнира в Индиън Уелс. В ранглистата в момента той заема трета позиция.

„Когато бях дете, не усещах натиск от семейството ми. Не се чувствах така, сякаш съм концентриран само върху тениса. Освен тенис играех и футбол, излизах редовно с моите приятели”, споделя Рафа.

Надал, който спечели първата си титла за сезона преди няколко седмици в Буеной Айрес каза също, че в неговото семейство винаги са били откровени с него.
„От моя тим могат да ми кажат всичко в очите. Ако играя ужасно, никой от екипа ми няма да се притеснява да ми го каже. Понякога хората в екипите на големите звезди в спорта са прекалено страхливи и предпочитат да спестят критика. В моя екип обаче няма такова нещо”, каза още Рафа.

Рафа стартира участието си в турнира с победителя от двубоя Игор Сислинг – Филип Крайнович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини