Федерер отказал Маями заради голяма пауза от Индиън Уелс



13-03-2015 19:15 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер поясни на пресконференция в Индиън Уелс защо е решил да пропусне турнира в Маями, който започва на 25 март.

"Получава се твърде голяма пауза между двата турнира и това беше основната причина да не играя в Маями. Седмицата след Индиън Уелс винаги е загубена по мое мнение. Затова реших вместо това да си позволя по-дълга почивка, повечце тренировки, може би да играя на друг турнир", заяви рекордьорът по титли от Големия шлем.

Швейцарецът обяви програмата си преди "Ролан Гарос". Той добави Истанбул към Монте Карло, Мадрид и Рим. Според Камакши Тандън от авторитетния Tennis.com Федерер взема добра сума, за да участва на състезанието в Турция от най-ниската категория "АТР 250". За тенисист от ранга на Роджър парите можели да надминат 1 милион долара.

"Играл съм в Маями толкова много пъти, така че не е фатално, че веднъж ще го пропусна. Заменям го с Истанбул, град, в който никога не съм бил, в страна, в която не съм ходил. Така че ще бъде хубаво изживяване и промяна", обясни избора си 33-годишният Федерер.

Роджър е поставен под №2 в схемата в Индиън Уелс. Той започва във втория кръг, където очаква спечелилия срещата Йежи Янович (Полша) - Диего Шварцман (Аржентина).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини