Новак Джокович даде само 4 гейма на старта



15-03-2015 09:19 | Любомир Тодоров

Трикратният шампион Новак Джокович започна защитата на титлата си в Индиън Уелс с победа за 59 минути. Световният номер едно спечели с 6:1, 6:3 срещу кипъреца Маркос Багдатис в мач от втория кръг.

Сърбинът нямаше проблеми в целия двубой. Той направи 4 пробива от 5 възможности, а на свой ред не даде на съперника нито една точка за брейк. Ноле сервираше много добре. Той приключи с 6 аса, вкара 74 процента първи сервис и спечели 82 процента от точките при успешно първо подаване.

"Страхотно представяне срещу качествен съперник, срещу някой, който е бил в Топ 10 и който знае на голяма сцена. Нямам забележки. Всичко работеше добре от началото до края", не скри задоволството си 27-годишният белградчанин.

Джокович е амбициран да изравни рекорда на Роджър Федерер, който е единственият с четири титли от турнира в Калифорния. Ако успее, Новак ще завоюва и 50-ия си трофей като би станал 12-ият тенисист с такова постижение в Откритата ера.

Следващият съперник на Ноле е испанецът Алберт Рамос-Винолас, който отстрани №25 в схемата Жулиен Бенето от Франция с 6:2, 6:3.

Четвъртият поставен Анди Мъри също даде само четири гейма в първия си двубой. Шотландецът надигра с 6:1, 6:3 Вашек Поспишил от Канада. Финалистът от 2009 година постигна 4 пробива и направи 14 печеливши удари в мача.

 

Мъри се оплака от горещините и заяви, че въпреки няколкото дена за аклиматизация му е било трудно да се нагоди към отскока на топката. В трети кръг той очаква №26 Филип Колшрайбер от Германия.

Не беше успешно завръщането на корта след повече от три месеца отсъствие заради травма в дясното рамо на Марин Чилич. Десетият в схемата хърватин загуби с 4:6, 4:6 от Хуан Монако. Шампионът от US Open се оплака, че все още изпитвал болки, което му е пречило да сервира пълноценно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини