Първите трима на четвъртфинал в Индиън Уелс



19-03-2015 07:38 | Любомир Тодоров

Тримата най-добри тенисисти в света записаха двусетови победи и стигнаха до четвъртфиналите на турнира в Индиън Уелс BNP Paribas Open от сериите "Мастърс 1000". Новак Джосович, Роджър Федерер и Рафаел Надал са печелили общо 10 пъти престижното състезание, наричано често Петия от Шлема и най-вероятно един от тях ще вдигне отново трофея в неделя.

Световният номер едно Джокович продължи защитата на титлата си, като се справи с последния представител на Съединените щати №18 в схемата Джон Иснър с 6:4, 7:6 (5). Сърбинът постигна единствения пробив в късния мач от програмата за 4:3 в първия сет. Ноле отново беше перфектен при ретурите и постигна 19 точки при гръмотевичния сервис на американеца. В предишните си два двубоя Иснър беше загубил общо 12 точки при свое подаване.

Следващият опонент на Новак Джокович е Бърнард Томич. Поставеният под №32 тенисист взе австралийския сблъсък срещу участващия с "уайлд кард" Танаси Кокинакис след 6:4, 4:6, 6:4.

Спечелилият рекордните 4 титли в Индиън Уелс Роджър Федерер записа победа №50 при 15-ото си участие в турнира. Именитият швейцарец, който е №2 в схемата, отстрани американеца Джак Сок с 6:3, 6:2 за 69 минути игра.

Федерер направи впечатляваща серия от 14 поредни спечелени точки във втория сет. Тя започна с пробив в първия гейм и завърши в петия, когато Роджър вече водеше с 4:0.

"Днес беше най-добрият ми мач от доста време насам, така че съм много щастлив от начина, по който сервирах, което е важно. При ретурите можах да играя разнообразно. Всичко се получаваше добре", похвали се рекордьорът по титли от Големия шлем.

На четвъртфиналите Федерер се изправя срещу деветия в схемата чех Томаш Бердих, който се наложи над сънародника си Лукаш Росол с 6:2, 4:6, 6:4.

Третият поставен Рафаел Надал се справи с 6:2, 6:4 с французина Жил Симон в мач, който започна с пясъчна буря на корта. Трикратният шампион от Испания сервираше отлично и завърши със 70 процента вкарано първо подаване.

Милош Раонич е следващия съперник на Надал. Канадецът, който е №6 в схемата, надделя лесно над отстранилия Григор Димитров испанец Томи Робредо с 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини