Йелена Янкович на полуфинал след 45 минути



19-03-2015 21:13 | Любомир Тодоров

Сръбската тенисистка Йелена Янкович е третата полуфиналистка в турнира от категория "премиер задължителен" в Индиън Уелс. Това й отне само 45 минути, след което нейната съперничка Леся Цуренко от Украйна се отказа заради травма в глезена при резултат 6:1, 4:1 за белградчанката.

Шампионката от 2010 година започна вихрено мача и поведе с 3:0 след само 9 минути игра. Тогава тръгналата от квалификациите Цуренко успя да вземе подаването си. Това не промени много положението и Янкович затвори сета след 22 минути. След това съперничката поиска физиотерапевт на корта.

През втората част бившата номер едно в света, която преди дни навърши 30 години, продължи да доминира. Украинката видимо имаше проблеми и страдаше. Тя получи травмата в мача срещу Бушар в предишния кръг. След петия гейм Цуренко не издържа и се отказа.

За Янкович това е първи полуфинал в Индиън Уелс след спечелването на титлата. Цуренко пък стана първата квалификантка на четвъртфинал тук след Хисела Дулко през 2004 г. По пътя си 25-годишната украинка отстрани имена като Андреа Петкович, Ализе Корне и Южени Бушар и записа 6 победи по пътя си.

За достигане до втори финал на турнира в Калифорния 18-ата поставена сръбкиня ще трябва да се наложи над спечелилата в последния четвъртфинал, който противопоставя защитаващата титла си Флавия Пенета и Забине Лизицки.

В другия полуфинал спорят Серина Уилямс и Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини