Тимеа Бачински: Баща ми ме накара да намразя тениса20-03-2015 10:58 | Любомир Тодоров

Швейцарката Тимеа Бачински разкри тъмната страна от своята кариера в интервю за френския вестник L'Equipe. Спечелилата титлите в Акапулко и Монтерей тенисистка разказа за кошмарните отношения със своя баща Игор и желанието й да избяга от дома си.

"Не мога да кажа, че моето детство е било щастливо. Непрекъснато исках да позвъня на горещата линия за защита на деца от домашно насилие. Но се боях, че баща ми ще види номера, когато дойде разпечатката. Той не ме е бил, няколко пъти ме е скубал само, но в основата беше психическия тормоз. Наистина исках да избягам и даже четях в интернет как мога да го направя", признава 25-годишната етническа унгарка, която спечели титла на двойки през 2009 г. в София.

Бачински смята, че не е единственият случай на жертва на прекалено амбициозни и напористи родители.

"Това е много разпространено в тениса. Повярвайте, среща се по-често, отколкото разбираме за такива случаи, просто WTA лансира само хубавите истории. Струва ми се, че родителите изобщо не бива да тренират своите деца. След като дадат основни знания, те трябва да отстъпят мястото си на професионалстите. Баща ми никога не се е интересувал от мен извън пределите на корта. Мога да кажа, че на практика нямах баща. Сега изобщо не общувам с него и никога няма да го направя. Откраднаха ми детството. Целият ми живот беше сведен до тениса, докато моето желание беше да се махна от него. Най-обидно ми е, че бих играла по-добре, ако бях получила малко по-голяма свобода.

Кортът беше единственото място, където можех да се измъкна от контрола на баща ми. Той ме съветваше да пратя топката по диагонала, а аз играех по правата. Ако загубех, имаше санкции. Ако се боиш от наказания, започваш да нервничиш по време на мача. Сигурна съм, че когато бях дете обичах тениса. Но баща ми ме накара да го намразя", завършва изповедта си Тимеа, която в момента е №26 в световната ранглиста.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Astana Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нур-Султан, Казахстан
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,054,825

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,108,110

Official Website | Livescore
Други новини