Раонич спаси 3 мачбола и записа първа победа над Надал



21-03-2015 07:56 | Станко Димов

Милош Раонич регистрира първата си победа над Рафаел Надал и се класира за полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Това стана факт, след като канадецът се наложи с 4:6, 7:6 (10), 7:5 в двубой, който продължи близо 3 часа.

Рафа има за какво да съжалява, тъй като в тайбрека на втория сет на три пъти получи точка за приключване на срещата. И в трите случая обаче Раонич намираше най-добрия си начален удар и не позволяваше на Рафа да влезне в разиграване.

„В тези моменти, когато трябваше да спасявам мачболи, въобще не мислех за важността на точката, а гледах на нея като нормално разиграване. Това ми помогна”, коментира Раонич след първия си успех над световния №3.

Световният №6 Раонич допусна да бъде пробит за първи път от началото на турнира в третия гейм на първия сет, а това се оказа напълно достатъчно на „Матадора” да вземе сета с 6:4. През втората част Рафа игра още по-силно, като почти във всеки сервис-гейм на Раонич се стигаше до точки за пробив.

Испанецът обаче така и не успя да пробие канадеца отново, а в тайбрека пропусна и 3 мачбола, след което загуби сета. В решителната трета част Рафа допусна решителен пробив за 5:6, след което напусна турнира. 

Канадецът приключи срещата с 19 аса и спасени 6 от 7 точки за пробив.

„Мисля, че играх на ниво. Наслаждавам се на факта, че отново се чувствам добре на корта. Чувствам се конкурентно способен, силен, с достатъчно енергия. Загубих днес, но напускам корта с много повече позитивни мисли, отколкото негативни”, коментира от своя страна Рафа.

В спор за място на финал Раонич ще срещне Роджър Федерер, който по-рано през вечерта се наложи с 6:4, 6:0 над Томаш Бердих. Другият полуфинал е между Анди Мъри и Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини