Янкович и Халеп ще спорят за титлата



21-03-2015 09:04 | Любомир Тодоров

Третата поставена Симона Халеп и №18 в схемата Йелена Янкович ще се срещнат на финала в неделя на турнира от категория "премиер задължителен" в Индиън Уелс.

Румънката се класира без игра, след като световната номер едно Серина Уилямс излезе на корта по дънки и обясни, че е получила контузия.

"Бях на тренировъчния корт и всичко беше наред, но буквално две минути преди края на заниманието тръгнах да сервирам и усетих остра болка в коляното. Сервирах отново и отново ме преряза. Прегледаха ме, дори ми поставиха инжекция, което ми се случва за първи път. Ако беше на друг турнир, може би не бих дала да ми сложат инжекция. Исках да дам 200 процента от себе си, но това няма да е тази година", обясни американката.

Прогнозите на лекарите обаче били, че контузията не е много тежка и Уилямс се надява да може да играе на турнира в Маями следващата седмица.

В изиграния полуфинал Йелена Янкович се наложи над №24 Забине Лизицки от Германия след 3:6, 6:3, 6:1 и за втори път стига до мача за титлата, която спечели през 2010 година.

Германката проби в откриващия гейм и после взе първия сет. Във втория тя на два пъти повеждаше с пробив, но след 3:2, сръбкинята взе надмощие и да края на двубоя даде на Лизицки само още един гейм.

"Борих се здраво, не се предадох и играех за всяка точка. Обратът във втория сет настъпи, когато започнах да постигам уинъри от бекхенд. Това възвърна самоувереността ми. Щастлива съм, че съм отново на финал тук", заяви бившата номер едно в света Янкович в интервюто на корта.

Симона Халеп води с 3-1 победи в сблъсъка на балканските тенис звезди. За последно двете играха на Откритото първенство на Австралия през 2014 г., когато румънката се наложи с 6:4, 2:6, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини