Димитър Кутровски спря на полуфинал



21-03-2015 21:15 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Димитър Кутровски отпадна на полуфиналите на чалънджъра в Дръмондвил, Канада, който е с награден фонд 50 000 долара (+ гостоприемство) и е в зала. Той отстъпи на седмия поставен представител на домакините Франк Данчевич с 2:6. 4:6 след 76 минути игра.

В първия сет 166-ият в света канадец дръпна с два пробива. Софиянецът върна единия за 2:4, но в следващия гейм беше пробит отново, въпреки че успя да отрази четири брейк пойнта. След това Данчевич затвори сета.

Кутровски заигра по-агресивно във втората част и подобри сервиса си. На два пъти той имаше точки за пробив, но не успя. В седмия гейм Димитър губеше с 0:40 при свой сервис, но успя да изравни, а после да спаси още един брейк пойнт, преди да капитулира при петата възмажност. Българинът тутакси направи рибрейк, след като поведе с 40:15 и реализира още първата си възможност с форхенд уинър.

За съжаление Данчевич постигна нов пробив за 5:4 след топка в мрежата на съперника, и вече сервираше за място на финала. Кутровски отрази два мачбола и после стигна до точка за 5:5, но не успя да се възползва. При третия си шанс канадецът триумфира, когато българинът изпрати топката от бекхенд в мрежата.

С достигането си до тази фаза на турнира Кутровски взема 33 точки за ранглистата, където е 327-и сега, но със сигурност ще се завърни сред първите 300 в следващата класация на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини