Мартина Хингис с титла в Индиън Уелс след 16 години



22-03-2015 08:59 | Любомир Тодоров

Бившата номер едно в света Мартина Хенгис и Саня Мирза спечелиха титлата на двойки от турнира в Индиън Уелс от категория "премиер задължителен". На финала швейцарката и индийката, които дебютираха като дуо, се наложиха над вторите в схемата рускини Екатерина Макарова и Елена Веснина с 6:3, 6:4.

За Хингис това беше първи трофей в Южна Калифорния от 1999 година, когато триумфира при дуетите с Анна Курникова. Мартина има титла и на сингъл през 1998-а.

Саня Мирза също е познато име в Индиън Уелс. Тя игра четвърти финал на двойки и взе втора титла след 2011 година, когато игра с Веснина.

"По-добре е да не се замислям колко време е минало от предишния ми успех. Това ме кара да се чувствам стара. Хубаво е! В този миг и точно тук! Това има значение", каза с усмивка 34-годишната Хингис.

При мъжете шампиони в турнира от категория "Мастърс 1000" са №8 в схемата Вашек Поспишил от Канада и Джак Сок от Съединените щати. Те се наложиха над италианците Симоне Болели и Фабио Фонини с 6:4, 6:7(3), 10-7.

Североамериканците водеха със сет и пробив във втория, когато съперниците им вдигнаха нивото. Болели и Фонини върнаха брейка, а после имаха общо шест сетбола, които Поспишил и Сок отразиха. В тайбрека италианците бяха убедителни. В дългия заключителен тайбрек канадецът и американецът поведоха с 9:4 точки и ликуваха при четвъртия мачбол.

За Вашек Поспишил, който игра с Григор Димитров финал на двойки при юношите на US Open през 2007 г., и Джак Сок, играл заедно с Димитър Кутровски, това е трета титла. Те триумфираха на "Уимбълдън" и в Атланта миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини