Каратанчева стигна финала на квалификациите



23-03-2015 20:50 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева се класира за втория, финален, кръг на квалификациите на турнира от категория "премиер задължителен" в Маями. Тя се наложи над №23 в схемата Ан-Софи Месташ от Белгия с 6:2, 5:7, 6:3 след повече от 2 часа игра.

Каратанчева пропусна две точки за пробив още в първия гейм на срещата, но след това влезна в изключителна серия и успя да поведе с 5:1 за малко повече от четвърт час игра. До края на сета Ан-Софи Месташ успя да вземе още един гейм – за 2:5, но за повече белгийката нямаше сили. Така Каратанчева поведе в резултата с 6:2 след едва 29 минути игра.
 
Тежкият старт на мача по никакъв начин не попречи на Месташ да се вдигне и да стабилизира играта си през втората част. Белгийката започна силно и след пробив поведе първо с 3:0, а след това и с 5:2. При 5:3 тя сервираше за сета, като дори пропусна 2 сетбола, преди Каратанчева да върне пробива, след което да изравни за 5:5. За жалост след късен брейк в 12-ия гейм белгийката все пак изравни частите.

Сесил стартира заключителната част амбицирано и успя да пробие за 2:1. Така постави началото на серия от брейкове до 4:3. Последва най-дългия гейм в мача, в който след повече от 10 минути игра софиянката спечели подаването си. След това белгийката сервираше за оставане в срещата при 3:5. Каратанчева стигна на два пъти до мачбол и при втората възможност успя.

Във вторник 25-годишната софиянка ще играе във заключителния кръг срещу победителката от двубоя Никол Гибс (Съединени щати, №9 в схемата) - Юлия Глушко (Израел). Сесил си осигури вече 20 точки за световната ранглиста, където е №120 сега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини