Надал се завръща в Куинс клъб



Надал се завръща в Куинс клъб
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-03-2015 11:18 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се завърне в турнира AEGON Championships в Куинс клъб, Лондон, където ще проведе генерална репетиция преди Уимбълдън.

През последните 3 години испанецът участваше на турнира в Хале, но от този сезон ще се завърне в Куинс клъб. Любопитното е, че в петте случая, в които е участвал в Куинс клъб, Надал неизменно е достигал до финал на Уимбълдън след това.

За последно той участва в турнира през 2011-та. „Много съм щастлив да се върна в Куинс клъб”, коментира Надал, който спечели турнира през 2008-ма. „Куинс е невероятен турнир. Винаги съм се наслаждавал на участията си там, чувството да играем там е страхотно. Има изключителна атмосфера, кортовете са прекрасни”, каза още испанецът.

Той разкри защо е предпочел да се завърне в Куинс за сметка на Хале, където игра през последните 3 години. „В Хале също се чувствах добре, но резултатите не бяха перфектни за мен. Затова реших отново да се пробвам в Куинс, където кортовете се доближават най-много до тези на Уимбълдън. Това е причината за решението ми”. 

Припомняме, че шампион в Куинс клъб е българинът Григор Димитров. От тази година турнирът ще бъде от по-висока категория АТР 500.

Освен Рафа и шампионът Григор Димитров, участие в турнира са потвърдили местният любимец Анди Мъри, Стан Вавринка, Марин Чилич, Лейтън Хюит и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини