Цветана Пиронкова – Катерина Козлова (гейм по гейм)



25-03-2015 15:40 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Катерина Козлова, I кръг на турнира в Маями.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Срещата започна с бърз сервис-гейм за Пиронкова, която тя успя да спечели на 30.

1:1 Младата украинка Козлова, подобно на Пиронкова, също започна срешата с бърз гейм на 30. Припомняме, че това е първи двубой между двете.

1:2 Козвлова осъществява пробив. 21-годишната украинка поведе с 30:0, след което Цвети намали на 15:30. Последваха обаче нови две точки на сметката на Козвлова и пробивът е факт.

2:2 Пиронкова прави светкавичен ри-брейк и изравнява резултата. Пловдивчанката поведе с 40:15 и успя от първия опит да изравни резултата. 14 минутки от началото на двубоя.

3:2 Гейм на 0 за Пиронкова, която отново излиза напред в резултата. Кратка пауза, след която Козлова ще сервира за ново изравняване.

3:3 Козлова трябваше да спасява точка за пробив, но се справи и съумя да съхрани подаването си. Пълно равенство в първия сет. Предстои така важния седми гейм, в който Пиронкова ще сервира.

3:4 Твърде неприятно. Козлова направи пробив, при това на 0, с което се доближи само на два гейма от успех в първия сет. Нова пауза, след която украинката ще сервира за затвърждаване на пробива.

4:4 Пиронкова отговаря подобаващо и връща пробива също с гейм на 0. Ново равенство - 4:4, а сега на сервис застава нашето момиче.

5:4 Пиронкова е спечелила 8 от последните 9 точки в двубоя и след паузата Козлова е принудена да сервира за оставане в първия сет.

6:4 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката поведе с 40:0 и получи 3 последователни сетбола. Козлова обаче намери начин да стигне до равенство, като в този момент изглеждаше, сякаш младата украинка все пак ще съхрани подаването си. Цвети обаче достигна до четвърти сетбол и този път не сгреши, затваряйки сета след 38 минути.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

1:0 Пиронкова спечели подаването си на старта на втората част, но това не стана никак лесно. Българката бе изправена пред точка за пробив, но се справи и откри резултата и във втория сет.

2:0 Пробив за Цвети Пиронкова, която повежда с 2:0 във втория сет.

2:1 За жалост Козлова връща пробива, при това след гейм на 0.

3:1 Трети пореден пробив във втория сет, Цвети отново дръпва в резултата и се доближава само на 3 гейма от място във втори кръг в турнира.

4:1 Най-бързият гейм от началото на мача. Цвети спечели подаването си на 0 и направи поредна важна крачка към крайния успех. Малко повече от час игра на Корт 10 до момента.

4:2 Козлова спира серията от поредни геймове на сметката на Пиронкова и се връща в мача. Припомняме, че разликата между двете само един пробив, така че нищо не е загубено за 21-гпдишната украинка.

5:2 Гейм на 0 за Пиронкова, с което тя принуждава Козлова да сервира за оставане в турнира. Цвети е на 4 точки от място във втори кръг. 70 минути от началото на двубоя.

5:3 Козлова спечели подаването си на 15 и остава в двубоя, засега. Украинката има нужда от задължителен пробив в следващия гейм, в противен случай участието и в турнира приключва.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката започна силно в решителния гейм и поведе с 30:0 Козволова обаче отговори с 3 последователни точки на сметката си, които и позволиха да стигне до точка за пробив. Последва равенство, нов брейк-бол за Козволова, ново равенство, след което Цвети спечели подаването си и продължава за втори кръг в турнира, където и предстои двубой с Флавия Пенета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини