Каратанчева записа трета победа в Маями



26-03-2015 07:21 | Любомир Тодоров

Сесил Каратанчева продължава отличната си серия на турнира в Маями, който е от най-високата категория на WTA "премиер задължителен". Тръгналата от квалификациите 25-годишна софиянка победи Лорин Дейвис от Съединените щати с 6:3, 7:6(5) в късен двубой, продължил повече от един час и половина.

В първия сет Каратанчева постигна три пробива и допусна два, в пет поредни гейма. При 5:3 втората ни ракета сервираше за спечелването на частта и се справи успешно срещу 61-ата в света американка.

Във втората част се стигна до тайбрек. Дейвис проби за 5:3 и подаваше за изравняване на сетовете. Сесил не трепна и върна брейка. В заключителния 13-и гейм съперничката влезе в добра серия и поведе с 5:3 точки. Каратанчева отново не се притесни и спечели следващите четири разигравания, а с това и двубоя.

Българката завърши мача с впечатляващите 74 процента вкаран първи сервис и 67 процента от точките при разиграно първо подаване. Сесил постигна един ас, но направи 7 двойни грешки.

Каратанчева си осигури вече 65 точки за световната ранглиста, където е №120 в момента. Във втория кръг тя ще се изправи в петък срещу 21-ата поставена испанка Гарбине Мугуруса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини