Шарапова загуби от своя почитателка



27-03-2015 08:04 | Любомир Тодоров

Сензационна загуба допусна втората поставена рускиня Мария Шарапова още при първото си появяване на корта на турнира в Маями, който е от най-високата категория на WTA "премиер задължителен". Петкратната финалистка в престижното състезание отстъпи на участващата с "уайлд кард" своята сънародничка Дария Гаврилова с 6:7(4), 3:6.

Московчанката Гаврилова, която е на 21 години, призна, че Маша е неин тенис идол още от 2004-а.

"Тогава гледах финала на "Уимбълдън", когато Шарапова победи Серина и се възхитих. Тогава си казах, че искам да играя срещу нея и да я победя", призна Дария, която живее в Австралия.

В самия двубой приятелката на Григор Димитров загуби четири пъти сервиса си, но успя сама да постигне три. Сервисът не помогна много на Маша, който не успя да запиши нито един ас, а направи пет двойни грешки и спечели 61 процента от точките при разигран първи начален удар.

От своя страна 97-ата в ранглистата Гаврилова игра смело и агресивно и определено изненада съперничката си. За младата рускиня това беше първа победа над тенисистка от Топ 10 в кариерата. Тя водеше с 5:3 гейма в първия сет, но Шарапова успя да се върне в него. Във втория Дария поведе с 3:0 и този път не позволи да бъде настигната.

В третия кръг Гаврилова ще се изправи срещу японката Куруми Нара, която отстрани №24 в схемата Каролин Гарсия от Франция след 6:3, 7:6(9).

Две бивши водачки в световната ранглиста започнаха успешно участието си в Маями. Четвъртата поставена Каролина Вожняцки победи с 6:0, 6:1 Мадисън Бренгъл от Съединените щати, като спечели първите девет гейма в мача.

Винъс Уилямс пък започна 16-ото си участие на турнира в Ки Бискейн, като се наложи над преминалата през квалификациите Урсула Радванска с 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини