Надал започна със стил



Надал започна със стил
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-03-2015 08:47 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с изразителна победа участието си на „Мастърс 1000” турнира в Маями, където испанецът е 4-кратен финалист, но никога не е печелил трофея.

В среща от втори кръг на турнира Рафа се наложи с 6:4, 6:2 над завърналия се наскоро на корта Николас Алмагро. Срещата продължи 89 минути, а след нея Надал вече води с 11:1 победи в двубоите с Алмагро.

През целия двубой Рафа само на 3 пъти трябваше да спасява точки за пробив, всичките при 5:4 в първата част, когато сервираше за сета. И в трите случая обаче бившият №1 се справи със стил.

„Като цяло мисля, че направих добър мач”, коментира Рафа след последната точка в срещата. „Играх добре, движех се добре по корта. Трябваше да вкарвам топката в корта и да не правя грешки, това беше игровият ми план при тези тежки условия за игра. Алмагро не е лесен опонент, особено когато говорим за първи мач в турнира. Щастлив съм от победата”, коментира Надал.

До момента Надал има 4 финала в турнира, но и в четирите случая не успява да вдигне трофея, отстъпвайки пред Роджър Федерер (2005), Николай Давиденко (2008) и Новак Джокович (2011, 2014). Това е единственият турнир, който Рафа не е спечелил при толкова много участия.

По-рано през месеца Надал сложи край на сушата без трофей, триумфирайки на турнира на клей в Буенос Айрес. По този начин той спечели първа титла от 9 месеца насам. За последно испанецът спечели трофей на твърд корт през повече от година – Доха 2014 (на финала победи Монфис).

В трети кръг Надал ще се изправи срещу победителя от двубоя Фернандо Вердаско – Джеймс Дукуорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини