Серина Уилямс възстановена на 100%, пак победи Никулеску



29-03-2015 10:05 | Любомир Тодоров

Седемкратната шампионка от турнира в Маями Серина Уилямс започна по убедителен начин защитата на титлата си. Световната номер едно победи в отложен мач от петък Моника Никулеску от Румъния с 6:3, 6:1 и се класира за третия кръг.

Американката започна срещу тази съперничка и в Индиън Уелс преди две седмици, но сега успя да я преодолее по-лесно. Серина спечели девет от последните десет гейма в двубоя и показа отлична игра и придвижване по корта.

Уилямс се похвали, че няма проблеми с травмата в дясното коляно, заради която се отказа преди полуфинала в Калифорния.

Следващата съперничка на водачката в схемата днес е участващата с "уайлд кард" нейна сънародничка Катрин Белис. 15-годишната американка, наричана СиСи от янките, загуби общо седем гейма в предишните си два двубоя.

По-голямата сестра на Серина - Винъс, също продължава. Тя отстрани австралийката Саманта Стосър след 6:4, 7:6(3). Следващата опонентка на Уилямс е четвъртата в схемата Каролина Вожняцки от Дания, която направи обрат срещу естонката Кая Канепи за успеха с 4:6, 6:1, 6:3.

Три сета игра и №7 Агниешка Радванска. Полякинята се класира за осминафиналите, след като се наложи в последния мач от вечерната сесия над 31-ата поставена Ирина-Камелия Бегу от Румъния с 6:2, 4:6, 6:2. Ага се среща в следващата фаза с испанката Карла Суарес Наваро.

Чехкинята Каролина Плишкова, №14 в схемата, преодоля младата испанка Паула Бадоса Хиберт със 7:5, 6:1 и очаква рускинята Дария Гаврилова, отстранила Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини