Стефан Цветков: Защо да не видим Пиронкова в топ 10?



28-06-2010 18:08 | Николай Драгиев

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков сподели,че според него Цветана Пиронкова има шанс да достигне и полуфиналите на Уимбълдън. Преди това обаче ракета номер едно на България трябва да преодолее Винъс Уилямс.

 

„Поздравления за Цеци, изключителен мач, тя стартира с 0:3, но запази самообладание, намери своя ритъм и във важните моменти имаше много завършващи удари и игра смело. Всички много се радваме и в никакъв случай нейните шансове не са никак малки срещу Винъс Уилямс”, сподели Стефан Цветков.

 

„Много е важно сервисът да й върви и да намери ритъма. Да, тя има своите шансове. Но каквото и да стане, Цвети вече е на четвъртфинал”, добави шефът на родната централа.

 

Запитан, дали да очакваме скоро Пиронкова сред първите 10 в женския тенис, Стефан Цветков каза: „Това е един дълъг период и ми е трудно да прогнозирам. В крайна сметка успехът е само неин. Ние гледаме колкото можем да помагаме, но успехът е на Цеци и нейното семейство. Това постижение ще привлече още млади тенисисти в нашия спорт. Цеци е чудесен пример за подражание. Има силите, трябва малко и късмет и някой ден, да влезе в Топ 10”, сподели Стефан Цветков.

 

„Доста голяма агитка имаше тук, българи, които живеят тук идват да я подкрепят. С всеки мач, агитката става все по-голяма. Майка й е тук, баща й, семейството й я подкрепя. Днешната победа ще има по-голям отзвук. Това е голямо постижение”, завърши Цветков.

 

Gong.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини