Вердаско изпрати Рафа Надал у дома



30-03-2015 09:40 | Станко Димов

Фернандо Вердаско сложи край на надеждите на Рафаел Надал за първа титла от „Мастърс 1000” турнира в Маями. Рано тази сутрин двамата премериха сили в среща от трети кръг, а изненадващо или не, Вердаско се наложи с 6:4, 2:6, 6:3.

По този начин Вердаско записа втора поредна победа над Надал, след като успя да го победи и в трети кръг в Мадрид през 2012-та. Преди това Матадора бе спечелил 13 последователни двубоя срещу сънародника си.

„Това е голяма победа. Турнирът в Маями е много важен, а тази вечер за съперник  имах един от най-великите играчи в историята. Страхотно е чувството да играеш на този корт. Наистина се насладих на всеки един момент”, коментира Вердаско след срещата.

„Днес беше добър ден за мен. Играх добре и спечелих. Много съм щастлив, а сега просто трябва да се възстановява за следващия ми двубой”, каза още Вердаско.
31-годишният испанец ще срещне в следващия кръг Хуан Монако, а победителят ще се класира за четвъртфинал в турнира.

„Фернандо игра по-добре от мен в третия сет и повече от мен заслужаваше победата, в това няма съмнения”, каза от своя страна Надал. „В последния месец и половина играта ми се подобри. Но в същото време в много моменти играя нервно, особено в някои важни моменти от двубоя”, призна Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини