Иснър: Григор е талантлив, но не игра добре в мача



31-03-2015 07:12 | Любомир Тодоров

Джон Иснър записа своята победа №250 в двубоя срещу Григор Димитров на турнира в Маями (7:6, 6:2). 208-сантиметровият американец не скри радостта си от победата срещу деветия в схемата българин, но беше обективен в преценката си.

"Ако трябва да бъда честен, той не игра по най-добрия начин тази вечер. Григор е много талантлив и толкова млад. Не вярвам, че е играл на върха на възможностите си, но чувствам, че аз самият направих много, за да стане така", заяви 29-годишният Иснър след успеха си.

Той наниза 30 печеливши удари, 15 от които бяха асове, срещу само 12 уинъра на Димитров и 3 аса. Последният начален удар на 22-ия в схемата американец профуча с 228 км/ч. Той направи два пробива при двете си възможности във втория сет и на свой ред отрази и двата шанса на българина.

 

В четвърти пореден турнир Григор не успява да постигне две последователни победи. След откритото първенство на Австралия през януари хасковлията загуби вторите си срещи в Ротердам, Акапулко, Индиън Уелс и сега в Маями.

 

 

На осминафиналите Джон Иснър излиза срещу друга машина за асове. Това е №5 в схемата Милош Раонич. Канадецът преодоля Жереми Шарди от Франция след 6:1, 5:7, 7:6(3). Раонич водеше със сет и 3:1 във втория и изглеждаше, че ще запише лесна победа.

 

Тогава съперникът му вдигна нивото, успя да изравни за 5:5 и след това направи още един пробив, за да спечели частта. В третата нямаше пробиви и Милош се наложи в тайбрека. Той завърши двубоя с 20 аса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини