Карла Суарес Наваро със знаменит обрат срещу Винъс Уилямс



01-04-2015 09:11 | Любомир Тодоров

Карла Суарес Наваро изигра невероятен мач и успя да победи бившата номер едно в света Винъс Уилямс в Маями. Въпреки че загуби първия сет на нула 12-ата в схемата испанка се наложи с 0:6, 6:1, 7:5 и за първи път в кариерата си стигна полуфинал на турнир от категория "премиер задължителен".

В първата част американката беше безпощадна. Тя направи 14 уинъра и затвори сета за 27 минути. Суарес Наваро не се предаде и намери правилния ритъм. Тя започна на свой ред да ниже печеливши удари от фолхенд и бързо изравни резултата. В решителния сет Винъс на два пъти повеждаше с пробив, но съперничката ги връщаше. При 6:5 тенисистката от Лас Палмас поведе с 40:15 при сервис на Уилямс и ликува още при първия мачбол, когато топката от форхенд на американката спря в мрежата.

"Това беше луд мач, Винъс беше невероятна в началото. Бях нервна на старта на двубоя, но в тениса, дори да загубиш първия сет, още си в игра. Така че съм щастлива, че успях да се върна в мача и да го спечеля", заяви Карла.

Следващата й съперничка е германката Андреа Петкович. Ако успее да я победи и да стигне финала, Суарес Наваро ще дебютира в Топ 10 на световната ранглиста.

До момента двете тенисистки са си разменили по две победи. Последният им двубой беше в София на 28 октомври 2014 година. Тогава испанката победи бъдещата шампионка Петкович с 6:0, 6:4 в мач от групите. Двете трябваше да играят и на финала в Антверп през февруари тази година, но Карла се отказа заради контузия и германката взе титлата.

 

Тази вечер са четвъртфиналите в горната част на схемата. Двубоите са Серина Уилямс - Забине Лизицки и Симона Халеп - Слоан Стивънс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини