Халеп: Нямам какво да губя срещу Серина Уилямс, тя е №1



02-04-2015 10:20 | Станко Димов

Симона Халеп и Серина Уилямс ще премерят сили в двубой, който спокойно може да бъде определен като „финал преди финала” в Маями. Двете излизат на корта тази нощ не преди 04:00 часа българско време. Румънката, която преди 2 седмици спечели титлата в Индиън Уелс, победи на четвъртфиналите друга американка – Слоун Стивънс.

За около 40 минути Халеп поведе в резултата с 6:1, 3:0, след което обаче Стивънс покажа характер и успя да поведе с 5:4 във втория сет. Последва обаче нова силна серия на Халеп, която се поздрави с успеха с 6:1, 7:5.

„Началото на двубоя беше наистина бързо. Мисля, че показах най-добрия си тенис. След това обаче тя успя да се завърне в срещата, промени тактиката си, започна да играе малко по-бавно, с което ме накара да загубя ритъм. За мое щастие обаче и аз успях да се завърна по най-добрия начин и спечелих двубоя в два сета”, коментира Халеп в интервюто на корта.

В спор за място на финал Халеп ще срещне Серина Уилямс. До момента американката води с 4:1 победи в двубоите помежду им, но единствената й загуба е изключително болезнена – 6:0, 6:2 на финалите на WTA в Сингапур (групова фаза). Това е и изравнен рекорд за най-тежка загуба в кариерата на Серина Уилямс, що се отнася до спечелени геймове.

Този двубой беше и първият случай в историята, в който състезателка от Румъния побеждава действаща №1 в света. Няколко дни по-късно обаче Уилямс успя да вземе сладък реванш и победи Халеп с 6:3, 6:0 на финала на въпросния турнир в Сингапур.

„През целия си живот ще помня победата над Серина Уилямс. Това беше изключителен двубой за мен. Трябва да вярвам, че мога да я победа – просто трябва да изляза на корта и да вярвам, че ще имам шанс. Нямам какво да губя срещу нея, тя е най-добрата в света”, коментира Халеп. 

Любопитното е, че Серина Уилямс и Симона Халеп трябваше да се срещнат за първи път преди седмици на полуфиналите в Индиън Уелс, но американката бе принудена да се откаже преди срещата заради контузия в коляното на десния крак.

„Очаквам с нетърпение двубоя ни, защото последния път не бях в състояние да изляза на корта срещу нея”, коментира по темата Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини