Карла Суарес Наваро е първата финалистка в Маями



02-04-2015 21:49 | Димитър Беловски

Карла Суарес Наваро е първата финалистка в силния турнир в Маями. Това стана факт, след като 12-ата в схемата испанка се наложи с 6:3, 6:3 над Андреа Петкович след около час и половина игра.

Суарес Наваро изигра поредният си отличен двубой във Флорида, а от другата страна на мрежата Петкович се отличи с изключителна нервна игра, която и коства и много непредизвикани грешки.

За Суарес Наваро това бе 5-та победа над състезателка от Топ 10 от началото на годината, което говори ясно за формата на нисичката испанка. Освен това тя стана първата представителка на родината си, която достига до двубоя за трофея в Маями от 1993-та година насам (Аранча Санчес).

Съперничката на Суарес Наваро в големия финал ще бъде определена късно тази вечер, когато на корта излязат шампионката и водачка в световната ранглиста Серина Уилямс и Симона Халеп, която триумфира в Индиън Уелс преди 2 седмици.

Благодарение на победата Карла Суарес Наваро си осигури и дебют в Топ 10 на световната ранглиста при нейното обновяване в понеделник. Тя ще бъде общо 3-ата представителка на Испания, която има тази чест и първата от май 2001-ва година насам!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини